Welkom bij MyFenix.

“de digitale corporate wellbeing tool van de toekomst

Dat is het percentage van het aantal medewerkers dat nadelige gevolgen ondervindt door stress zoals afwezigheid, concentratieproblemen, conflicten en dergelijke meer.​

Corporate Wellbeing.
Hoe begin je eraan?

Er zijn verschillende aspecten die belangrijk zijn in dit geheel. ​

Enerzijds is er het mentale aspect zoals stress en burnout.​
Anderzijds ook de persoonlijke evolutie, je carriere, job crafting, juiste teamsamenstelling,… ​Het fysieke aspect met betrekking tot beweging, ontspanning enz.​ En als laatste gezonde voeding, lifestyle, communicatie en persoonlijk welzijn.​

Al deze elementen werken op elkaar in. Vaak worden initiatieven gefragmenteerd genomen zonder een totaal verhaal en is het moeilijk om het juiste inzicht te verwerven. ​

Het MyFenix Platform.

Om je hierbij te helpen hebben we het MyFenix platform gemaakt. Dit digitaal platform richt zich op de verschillende rollen in de keten van corporate wellbeing. Het richt zich op de specifieke noden van de medewerker, HR-verantwoordelijke en coach waarbij privacy ten allen tijde wordt gegarandeerd. ​

De medewerker die we kunnen begeleiden en helpen met stress, gezondheid, work life balance. De HR-verantwoordelijke die kan analyseren wat de status is van corporate wellbeing binnen het bedrijf alsook de coach die geholpen wordt bij het begeleiden van mensen.

Ontmoet de Virtuele Coaches.

Op het juiste moment het juiste inzicht hebben of de juiste tips krijgen is belangrijk. Hiervoor hebben we in ons MyFenix platform Jenny en James gebouwd. Jenny is de virtuele coach die tips kan geven en mensen kan begeleiden waar nodig. James is de data analyst die tot diepgaand inzicht kan komen en trends detecteert waarop je in het corporate wellbeing programma kan inspelen.

De Vier Domeinen.

Mentaal.

Medewerkers die hun focus verliezen en niet voldoende tijd nemen om bewust met zichzelf en hun stressoren (omgeving) om te gaan, hebben moeite met mentaal energiemanagement en maken meer kans op burn-out of stress gerelateerde ziekten.

Fysiek.

Zoals je weet, is beweging noodzakelijk voor een energiek leven en een goede balans tussen lichaam en geest. Sport en bewegen hebben een positieve invloed op bevolkingsziekten zoals obesitas, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen of hypertensie. Daarnaast is er ook een positief effect op neuro(degeneratieve) aandoeningen zoals parkinson, alzheimer en burn-out. Je kan dan ook stellen dat bewegen goed is voor je cognitieve gezondheid.

Evolutie.

Door zowel de persoonlijkheidstypetest als de kerntalentenmethode te integreren in het platform kom je tot een aantal zeer praktische toepassingen die je kan aanwenden in een Corporate Wellbeingprogramma. Je komt dan tot heel praktische en individuele tips die je aan je medewerkers of coachees kan meegeven en die hen een inzicht verschaffen waarmee ze de rest van hun leven in de juiste richting evolueren.

Lifestyle.

Het verband tussen voeding, psyche en fysiek.
Voeding kan je helpen om door lastige periodes heen te geraken. Bovendien is de link tussen voeding en energie niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Met de juiste darmflora en aangepaste antistressvoeding verbetert niet alleen je slaap, maar ook vele andere processen die belangrijk zijn voor een goede psyché en welzijn.

Het Concept van MyFenix.

“Een digitaal software platform dat HR, medewerkers en coaches samenbrengt en gestructureerde begeleiding, op basis van data analyse en statistiek, aanbiedt naar verminderde stress en verbeteringen in focus, motivatie en productiviteit anders dan andere platformen brengt myFenix de fysieke, mentale en sociale aspecten van corporate wellbeing samen in een GDPR conform platform gericht op de bedrijfswereld”​

Bewezen Methodologie.

Het platform steunt op principes die al jaren in de praktijk met succes worden toepast en onlangs verwerkt werden in een inspiratieboek. The Corporate Wellbeing Coach richt zich tot leidinggevenden, bedrijfsleiders en managers, alsook coaches.

De auteur, Serge Haubourdin, was topsporter en topcoach. Deze ervaring in combinatie met zijn expertise in management zorgen voor een unieke kijk op verschillende aspecten van het menszijn.

Op verhelderende wijze deelt hij inzichten over de energetische dynamiek van individuen en groepen wanneer de psyche wordt gecombineerd met een bewuste voedings-, bewegings- en levensstijl. Job crafting, persoonlijke coaching, carrièrecoaching, coachcompetenties, burn-outpreventie, kerntalenten en conflicthantering zijn sleutelbegrippen die aan bod komen.

Serge Haubourdin laat ook enkele specialisten aan het woord: Dr. Wilfried Staessens heeft het over voeding en de werking op de psyche, Els Vanbelle over jobcrafting. Presentatiecoach Sylvie Verleye onthult de laatste en meest pakkende presentatietechnieken en Dr. Jutta Borms deelt haar visie over holistische geneeskunde en preventie.

Met dit boek wil Serge een lans breken om de holistische benadering uit de topsport ook toe te passen in de bedrijfswereld. Hij toont met concrete voorbeelden aan dat bedrijven die deze visie aanhangen, vaker successen boeken, bijdragen tot een gezondere en menselijke werksfeer, kortom tot meer succesvolle wellbeing leiden.

Toegepaste Methodologie.

Serge past dezelfde methodologie toe in de opleidingen die hij geeft aan IE University in Madrid als Professor, Master in Talent Development & Human Resources.

IE University
Maria de Molina,6-1˚
28006 Madrid

Vraag naar je persoonlijke MyFenix Demo en overtuig jezelf.

Inspirerende Verhalen.

Laat hieronder je e-mailadres achter als je meer inspirerende verhalen van ons wil ontvangen.