De perfecte werkplek!

Iedereen kent de standaardregels wel als we het hebben over lichamelijke klachten voorkomen op het werk. Maar wat als we het nu hebben over aanpassingen die het welbevinden of prestaties verbeteren? Psychologisch onderzoek toont aan dat daar wel degelijk handvatten voor zijn! Hieronder enkele eenvoudige maatregelen die de prestaties kunnen laten verbeteren:

Honden en familiefoto’s

Geef je werkruimte een persoonlijke toets! Uit onderzoek blijkt: Hoe persoonlijker de werkruimte, hoe tevredener over omgeving en job. Werknemers voelen zich meer thuis en voelen zich als individu gerespecteerd. Dus bedrijven die dit toelaten zullen minder last hebben van ziekteverzuim en zullen meer welzijn en mentale veerkracht vinden in hun bedrijf! Ook huisdieren hebben invloed op werknemers! Uit onderzoek bleek dat mensen die hun hond of kat meenamen naar de werkvloer minder stress ervaarden en beter communiceerden met collega’s. De aanwezige huisdieren kunnen ook het imago van het bedrijf ten goede brengen!

Zet een plant op je bureau

Groen is goed voor je gezondheid! Hoe meer planten en groen, hoe productiever je bent door de dag heen. Ook neuropsychologische klachten zouden ervan dalen, eveneens als vermoeidheid, migraineaanvallen en duizeligheid. Dit komt wellicht omdat planten de luchtkwaliteit verbeteren. Ook onze creativiteit zou erop vooruitgaan en de aantrekkingskracht van het bedrijf steef opmerkelijk! Genoeg redenen voor een plant op je bureau, toch?

Ga bij het raam zitten

Werknemers die zicht hebben op planten of bomen zullen minder snel de neiging hebben om ontslag te nemen. Wanneer werknemers geen uitzichten hebben ze veel minder zin om hier te werken. Uit onderzoek blijkt dat uitzicht op planten een opvallen ontspannend effect had. Stress daalde met bijna 40% en de concentratie ging in stijgende lijn!

Dim het licht

Als je toch midden in de stad werkt kan het helpen om je licht te dimmen. Licht is namelijk de vijand van creativiteit. Uit onderzoek blijkt dat we ons bij zwakker licht minder bekeken voelen en ons dus vrijer en onafhankelijker voelen. Dit zet aan tot creativiteit! Doe dit natuurlijk niet de hele dag. Je ogen zullen vermoeid raken en migraine kan opkomen. Gebruik deze tip als je wat creativiteit nodig hebt. Kortom: Een persoonlijk plaatsje met veel groen, een leuk uitzicht en af en toe gedimde spots, dat is leuk werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.