Harder werken leidt tot meer werk

Hard werken maar steeds meer werk? Dat eerste zou wel eens de oorzaak kunnen zijn van dat meer werk!

Misbruik

Dat kleine klusje kan er nog wel vlug even bij he? Na een tijdje wordt het een gewoonte en zullen je collega’s ervan uitgaan dat ze steeds op jou kunnen rekenen voor extra taakjes!

Thuis

Ook thuis komt dit fenomeen voor. Ben je een harde werker dan zullen er veel huiselijke karweitjes op je schouders terecht komen. De minder ijverige partner zal te lang over karweitjes doen of ze laten mislukken waardoor jij ze automatisch zal overnemen.

Logisch

Voor gemakzuchtige werknemer lijkt het logisch deze klusjes door te schuiven naar de hare werker. Ook de manager zal ervan meeprofiteren. Het is namelijk goed voor hen dat de harde werkers en meest productieve werknemer zich over deze klusjes ontfermd.

Goede strategie???

Waarschijnlijk niet de beste, neen. De ijverige werknemer zal zich na een poosje gestraft voelen. Hierdoor stijgt de kans op burn-out en hun talent wordt verspild aan tijdrovende taken. Hmm Not that good.

Beste strategie

Zet deze mensen in voor cruciale en belangrijke taken. De erkenning en waardering achteraf zal hun motiveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.